خالی از تعجب نیست که انواع درمان خانگی سرماخوردگی محبوب هستند. هنوز درمان قطعی برای سرماخوردگی و آنفولانزا وجود ندارد اما بعضی از داروها میتوانند مدت زمان بیماری را کوتاه کرده و به درمان کمک کنند. درمان سرماخوردگی خاصی نیز وجود دارند که شما بدون نیاز به داروهای شیمیایی و تنها در منزل به راحتی درمان می شوید.
سرخارگل (اکیناسه)
این مکمل گیاهی می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بدن کمک کند که با عفونت بجنگد. اما اطلاعاتی مبنی بر اینکه آیا می تواند با سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مبارزه کند یا خیر در دست نیست! شواهد نشان میدهد که سرخارگل از سرماخوردگی جلوگیری نمیکند اما برخی تحقیقات نشان داده که علائم سرماخوردگی را تا یک الی دو روز کاهش میدهد. در صورتی که علائم سرماخوردگی را احساس کردید، این مکمل گیاهی را شروع کرده و بین 7 تا 10 روز مصرف کنید.
زینک (روی)
بعضی تحقیقات نشان داده که روی میتواند با ویروسهایی مانند سرماخوردگی مبارزه کند. تحقیقات نشان میدهد که مواد معدنی میتوانند از تغییر شکل پروتئین قبل از این که ویروس از آنها استفاده کند، جلوگیری کند. به نظر می آید که روی مانع سرماخوردگی نمیشود اما میتواند پس از 24 ساعت به بهبود علائم سرماخوردگی کمک کند. FDA (سازمان بهداشت و درمان آمریکا) توصیه می کند از قطرههای بینی که روی دارند در هنگام سرماخوردگی استفاده نکنید! چرا که ممکن است حس بویایی شما از میان برود.
ویتامین C
ویتامین C یکی از قدرتمندترین مواد برای درمان سرماخوردگی است. بعضی تحقیقات نشان میدهد که این ویتامین میتواند علائم سرماخوردگی را در یک روز از میان ببرد. همچنین افرادی که در هوای سرد بوده و استرس کمتری دارند، 50% کمتر دچار سرماخوردگی میشوند، البته اگر به اندازه کافی ویتامین C مصرف کنند. 2000 میلی گرم ویتامین C دوز مناسبی برای پیشگیری از سرماخوردگی است اما این مقدار ممکن است باعث ناراحتی معده و اسهال شود.
سوپ مرغ
یکی دیگر از درمانهای خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا سوپ مرغ است. این سوپ به بهبود علائم سرماخوردگی از چندین جهت کمک میکند. استنشاق بخار سوپ، گرفتگی بینی را بهبود میدهد. خوردن آن نیز باعث میشود آب از دست رفته بدن شما جایگزین گردد.
چای داغ
چای نیز مانند سوپ مرغ برای سرماخوردگی پیشنهاد میشود. بخار آب جوش میتواند به گرفتگی بینی کمک کرده و نوشیدن آن گلو درد را تسکین میدهد و همچنین آب مورد نیاز بدن را تامین میکند. چای سیاه و چای سبز هر دو دارای آنتی اکسیدان هستند که به مبارزه با بیماریها از جمله سرطان نیز کمک میکنند.
سیر
از زمانهای دور میدانستند که سیر دشمن میکروب است. تحقیقات اخیر نشان داده که خوردن روزانه یک عدد سیر میتواند از سرماخوردگی جلوگیری کند. اما تحقیقات بیشتری باید انجام شود تا اثرات واقعی آن آشکار شود. سیر دارای مواد مغذی بسیاری است. همچنین ادویه مناسب برای زمانی است که هیچ مزهی خاصی را احساس نمیکنید و همهی غذاها برایتان بی مزه است.
بخور
هنگامی بینی شما در زمان سرماخوردگی گرفته، بهتر است خود را بخور دهید تا گرفتگی بینی بهتر شود. کافی است یک قابلمه آب را بجوشانید سپس یک حوله روی سرتان انداخته و سرتان را روی قابلمه نگاه دارید.
قطره بینی
از قطره بینی برای باز کردن راه بینی خود استفاده کنید. این کار را برای هر یک از سوراخهای بینی خود روزانه دو الی سه بار تکرار کنید. این کار به تنفس بهتر شما کمک میکند.
قرقره آب نمک
قرقره کردن آب نمک میتواند گلو درد را بهبود بخشد. قرقره کردن آب گرم همراه با یک قاشق چایخوری نمک چهار بار در روز میتواند خارش گلو را بهبود بخشیده و گلو را مرطوب نگه دارد.
پماد منتول
از این پماد میتوانید در زیر بینی خود (نه داخل بینی)، قفسه سینه، گلو و گردن خود استفاده کنید. این پماد درد را در پوست خشک تسکین میدهد. بخار حاصل از این پماد گرفتگی بینی را بهبود می بخشد. این پماد نباید برای اطفال کمتر از دو سال استفاده شود.
چسب بینی
از چسب بینی برای باز کردن راه هوایی بینی کمک میگیرند. این چسب کمک میکند شب راحت تر خوابیده و نفس بکشید. به این صورت دهان و گلوی شما نیز خشک نمیشود.
بگذارید تب کار خودش را بکند!
تب یک درمان طبیعی است. افزایش دمای بدن به این علت است که بدن به قدری گرم شود که دمای بدن برای زندگی کردن میکروب سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار گرم باشد. اما اگر تب شما را آزار میدهد، راه حلی برای آن بیابید. مایعات فراوان بنوشید. اگر دمای بدنتان از 40 درجه سانتیگراد بیشتر شد، سریعا به دکتر اطلاع دهید. تب پایین تر از این مقدار با درمان سریعا بهبود مییابید. اگر نوزاد زیر سه ماه، تبی حدود 37.7 درجه سانتیگراد داشت، سریعا به دکتر اطلاع دهید. کودکان با تبی کمتر از 38.8 درجه سانتیگراد معمولا به درمان سریع احتیاج نداشته مگر این که احساس ناراحتی کنند.
استراحت کردن
یکی از بهترین درمانهای سرماخوردگی و آنفولانزا استراحت کردن است. چه کسی وقت دارد که یک الی دو روز زیر پتو مانده و استراحت کند؟! اما اگر زیاد استراحت کنید، بدن میتواند انرژی بیشتری را برای مقابله با میکروبها بگذارد. گرم ماندن نیز بسیار مهم است. بنابراین استراحت کنید و به سیستم ایمنی خود فرصت دهید تا به مبارزه بپردازند.
منبع: WebMD